Fietsen vanuit Rossum

FIETSEN VANUIT ROSSUM

Vanuit Rossum is het mogelijk om fietstochten te maken rond het dorp maar ook naar andere dorpen en steden in de omgeving.

Wilt u wat verder dan zijn er o.a. mogelijkheden richting De Lutte, Oldenzaal, Weerselo en Ootmarsum. Verder hebben we een route langs alle opnameplekken van de serie "Van jonge leu en Oale groond" en naar o.a. Saasveld, Hertme, Lonneker en rond Oldenzaal.

Jaarlijks in maart is er vanuit Rossum een sponsorloop, de Midvastenloop, waarvan de opbrengst naar een project in o.a. Afrika gaat. Er is nu ook een fietsroute beschikbaar om te kunnen zien waar de lopers allemaal langs komen. Misschien een aanmoediging om deze route een keer mee te lopen in het voorjaar.

Van de jubileumloop in 2014 zijn foto's beschikbaar.

De routes worden regelmatig gecontroleerd of ze nog juist zijn zodat u mooie fietstochten kunt blijven maken in deze omgeving..

Onderstaand een overzicht van de mogelijkheden:

Fietsen naar Agelo

Fietsen door Volthe naar Ootmarsum en Agelo

We beginnen bij café 't Peuleke bij Rossum en fietsen door de buurtschap Volthe, langs het kanaal Almelo-Nordhorn naar de rand van Ootmarsum. Neem dan even een rustpauze in Ootmarsum en fiets verder naar Agelo. Vervolgens gaat de route door het buitengebied (de Paalmaat) weer terug naar Rossum.

U kunt de route ook beginnen bij Ootmarsun (Berend Vinckenstraat) en Agelo (Café Agelo).

Laatste keer bijgewerkt: tekst (11 augustus 2017) - foto's (nog niet bijgewerkt)

Klopkeshoes

Fietsen langs Klopkeshoes

Fietstocht naar de Lutte en Beuningen

We beginnen bij Café 't Peuleke en gaan richting de Lutte en later door Beuningen en Rossum. Deze route gaat langs opnamepunten voor de serie Van Jonge leu en oale Groond. Onderweg kunt u genieten van het vele natuurschoon en mooie plekjes langs de route.

Fietsen langs landkruizen

Fietsen langs de kapellen en landkruizen in en rond Rossum

We beginnen in het centrum van Rossum en misschien wel met een kopje koffie bij Kulturhus Rabo de CoCeR of Bjorn's bloemboutique. De route bestaat uit twee gedeelten met een rondje buurtschap Lemselo en een rondje buurtschap Volthe. Onderweg komt u langs alle kapellen en landkruizen in en om het dorp Rossum.

Deze route kunt u ook beginnen bij café 't Peuleke bij de Molenweg.

Midvastenloop

Fietsen route Midvastenloop

Fietsen over de route van de midvastenloop

Elk jaar is er vanuit Rossum een sponsorloop voor een goed doel in de derde wereld.

De deelnemers lopen dan 40 kilometer met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen. Om u in de zomer kennis te laten maken met deze sponsorloop hebben wij een fietstocht gemaakt langs dezelfde route. Geniet van de fietstocht en misschien is het een aanleiding om ook eens mee te lopen. Omdat de sponsorloop vroeg begint is overnachten mogelijk bij B&B Erve Fakkert en Camping Roderveld.

Hellehond

Fietsen rond Oldenzaal

Fietsen rond Oldenzaal, De Lutte en Denekamp

Deze fietsroute begint in het centrum van Rossum bij Kulturhus Rabo de CoCeR. Misschien is er nog tijd voor een kopje koffie bij de CoCeR of Bjorn's Bloemboutique.

De route gaar door Lemselo, over het Hulsbeek en aan de zuidkant van Oldenzaal. We komen dan in De Lutte bij het Arboretum en gaan via het dorp De Lutte naar Beuningen en Denekamp. Het laatste stuk gaat via het Singraven weer naar Rossum.

Fietstocht vliegveld

Fietstocht Vliegveld Twente

Fietsen via Weerselo, Saasveld en Deurningen naar het vliegveld

Deze fietstocht gaar vanuit Rossum naar Weerselo en het Stift. Dan richting Saasveld en via het Hulsbeek naar het vliegveld.

Nar een rit over het vliegveld gaat het via het Lonnekermeer, omgeving Sybrook en Berghuizen weer richting Rossum.

Fietsen over de Paasberg

Fietsen over de Paasberg

Fietsen door Volthe en over de Paasberg met uitstapje naar De Lutte

We beginnen bij café 't Peuleke en fietsen door de buurtschap Volthe naar de straat Oldenzaal - Denekamp en dan over de Paasberg. We kunnen naar het dorp De Lutte. Vervolgens fietsen we over de Tankenberg weer terug naar het beginpunt.

U kunt de route ook beginnen bij De Lutte (Paasbergweg - Restaurant De Grote Zwaan) en bij Oldenzaal (Tankenbergweg bij aansluiting met straat Oldenzaal - De Lutte).

Fietsen naar Singraven

Fietsen door de buurtschap Volthe naar Landgoed Singraven

We beginnen bij café 't Peuleke en fietsen door het dorp Rossum en de buurtschap Volthe naar het schuivenhuisje aan het kanaal Almelo-Nordhorn. Vervolgens gaan we naar Landgoed Singraven met Huis Singraven en de watermolen. Vanaf dat punt gaan we door Borgbos weer richting ons beginpunt.

U kunt de route ook beginnen bij Denekamp: bij Landgoed Singraven aan de Schiphorstdijk.

Fietsen door Volthe

Fietsen door de buurtschap Volthe en langs het kanaal Almelo-Nordhorn

We beginnen bij café 't Peuleke en fietsen door de buurtschap Volthe over fietspaden en binnenwegen. Ook fietsen we een eindje langs het kanaal en door het Volther broek.

U kunt de route vanuit Tilligte en Denekamp ook beginnen bij het kanaal Almelo-Nordhorn (brug bij de Hunenborg)

Fietsen naar Weerselo

Fietsen door het buitengebied van Rossum naar Weerselo en het Stift

We beginnen bij café 't Peuleke en fietsen door het dorp Rossum richting de Rossumermeden. Vervolgens komen we in het dorp Weerselo en gaan via het Stift naar het kanaal Almelo-Nordhorn. We fietsen langs het kanaal tot de straat Rossum - Ootmarsum en dan over fietspaden en binnenwegen richting het beginpunt.

U kunt de route ook beginnen in Weerselo bij de kerk en dorpsgezicht Het Stift.

Fietstocht rond Oldenzaal (Moet opnieuw worden bekeken)

Fietstocht naar Saasveld (Moet opnieuw worden bekeken)