lessphp fatal error: load error: failed to find /var/www/vhosts/ovrrossum.nl/httpdocs/wp-content/themes/theme54850/style.less Midvastenloop 2014 - Ondernemend RossumOndernemend Rossum

Midvastenloop 2014

Midvastenloop

Op zaterdag 29 maart 2014 was het de 35e keer dat de midvastenloop is gehouden met als begin- en eindpunt de Blokhut in Rossum.

De midvastenloop is 35 jaar geleden begonnen met het doel iets te doen tijdens de "veertig dagen tijd" naar Pasen. De periode van "vasten" werd niet meer beleefd als in het verleden toen de Rooms Katholieken zich beperkten in eten en drinken en festiviteiten.

De deelnemers aan de midvastenloop worden gesponsord (bedrag per gelopen kilometer of een vast bedrag) door familie, vrienden en buren om zoveel mogelijk geld bij elkaar te brengen voor een van te voren bepaald doel in de derde wereld. Door de jaren heen is het aantal deelnemers vrij constant gebleven.

Het is elk jaar een hele klus voor de organisatie om alles in goede banen te leiden. Petje af voor alle vrijwilligers. Voor de deelnemers is het een prachtige happening. Genoeg mogelijkheden onderweg om even uit te rusten en je voeten door de E.H.B.O. te laten verzorgen. Aan de inwendige mens is ook gedacht want voor een speciale prijs is onderweg koffie, soep, fruit en pannenkoek beschikbaar.

Kijk voor de foto's van deze midvastenloop verder op deze pagina.

Elders op deze website is een fietsroute beschikbaar om de midvastenloop per fiets af te leggen. Natuurlijk mag het ook lopend. Combineer het met een korte vakantie aan de rand van Rossum. B&B Erve Fakkert en Camping Roderveld hebben een speciaal arrangement.

Kijk voor alle gegevens op de website van de midvastenloop.

[Not a valid template]